12 Aug 2018 imorn.se Namn

Lidingöloppet landar i Bråviken

Under Bråviksloppet den 8/9, i vackra Lindö, kommer Lidingöloppet att vara en del av arrangemanget.

Samarbetet innebär att löpare som vill få sig en genomkörare innan det stora terrängloppet på Lidingö sista helgen i september ges ett utmärkt tillfälle strax utanför Norrköping.

– Att erbjuda våra deltagare en sådan möjlighet att förbereda sig i fin och passande miljö och att bidra till en härlig folkfest under Bråviksloppet känns väldigt spännande, säger Niklas Gabrielsson Projektledare Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern. Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern är ett koncept som erbjuder löpare runtom i Sverige att springa motionslopp somen del av sin vanliga träning eller i träningen inför Lidingöloppets olika lopp och samtidigt som resultaten från loppet kan användas för att starta i en bättre startgrupp.Bråviksloppet kommer kunna användas som seedning till TCS Lidingöloppshelgen 2019. Samarbetet inleds 2018 och kommer fortlöpa kommande år för att utveckla loppet och ge alla i Norrköpings närområde en chans att förbereda sig inför Lidingöloppet eller bara utmana sig själva på hemmaplan. Loppet arrangeras av IMORN – För ett bättre idag och bjuder på 21 km, 10 km, 5 km och Knattelopp. Allt detta med start och mål i Lindö. Passande nog finns det områden både på Lidingö och Lindö som har kopplingar till varandra. På Lidingö finns mytomspunna Abborrbacken där många löpare fått känna på en tuff stigning genom åren och i Bråviksloppet passerar man i den vackra skogen Abborreberg som föregås av en stigning. 

- Det är med stor glädje och stolthet som vi ser att Bråviksloppet blir en del av Lidingöloppet. Det ger oss ännu mer energi och glädje att ytterligare utveckla Bråviksloppet, säger en av arrangörerna Christan Johnson Lindblad. Loppet går av stapeln den 8:e september 2018. Första start är kl. 11.00 vid Bråvikens kanotklubb i hamnen i Lindö, Bråviksvägen 57. Anmälan sker på www.braviksloppet.se/anmalan Sista dag för ordinarie anmälan är söndag 3/9-2018. Mer att läsa om loppet finns på www.braviksloppet.se Alla löpare som deltar har chansen att vinna fina priser från Lidingöloppet och dess partners. Bl.a. lottas det ut startplatser till Lidingöloppets olika lopp.

Lidingöloppet och Bråviksloppet hälsar alla varmt välkomna den 8 september! För mer information om Lidingöloppet on Tour finns på www.lidingoloppet.se/LLontour 

För mer info: press@lidingoloppet.se Christan Johnson Lindblad, christian@imorn.se 073-920 36 50